Родни звезди даряват кръв в подкрепа на кампанията "Хепатитът до мен"

17662
Родни звезди даряват кръв в подкрепа на кампанията "Хепатитът до мен"

Родни звезди за пореден път изразяват подкрепата си в подкрепа на кампанията за борба и превенция с хепатита под наслов „Хепатитът до мен“. Инициатор на кампанията е болният от хроничен хепатит Б с тежки усложнения - Христо Гешов.

Теди Кацарова, Мариана Попова, Мими Иванова, Емануела, Поли Генова и още много други подкрепили кампанията за борба с хепатита ще очакват многобройните си фенове на 15.03.2014 година от 11:00 часа на ул. „Бр. Миладинови 112“, където се намира и кръвният център в столицата.

Основателят на Фондация „Христо Гешов“ си избра заместник

Лицето на кампанията за борба с хепатита и основател на Фондация „Христо Гешов“, избра своя наследник в социалната мрежа&nb...

„Круводаряването е нещо хубаво и печеливши са както нждаещите се, така и самите дарители. До сега това, което им се предлагаше беше безплатно изследване за четирите опасни вируса предавани по кръвен и полов път, а сега ние им предлагаме нещо по интересно – лична среща с идолите им. На 15.03. ще очакваме всички, които искат да се запознаят и поговорят лично с хора познати от малкия екран, както и хора, които искат да бъдат част от нас и имат желанието на драго сърце да помогнат на хора в нужда. Държа да отбележа, че няма личност, която да е отказала участие в подобната инициатива, те на драго сърце приемат подобни инициативи и го правят напълно безвъзмездно. “ това каза Христо Гешов.

Христо Гешов откри миналата година чрез поредно кръводаряване, че е носител на смъртоносния вирус хепатит Б. Малко по – късно Христо основа организация за борба с хепатита, която освен с превенция ще помага и на хора носители на вирус. Христо е и организатора на Национална информационна кампания „Хепатитът до мен“. От фондацията организират редица благотворителни концерти в подкрепа на кампанията, предстоят и много акции за безплатно изследване за „тихият убиец“, както и срещи на Христо Гешов с носители на вируса, издават от пресцентъра на организацията.

„Тази година ще предложим едно много интересен начин на хората да се запознаят с вируса хепатит, последствията от него и видовете му. Освен това тази година и хората сами ще искат да се подложат на подобно изследване, което ние съвместно със сдружение „Хепасист“ ще им предложим безплатно. Сигурен съм, че това, което сме приготвили ще бъде интересно за всички. От една страна ще бъде образователно, а от друга ще приканва „Изследвайте се“. “ издаде Христо Гешов за предстоящото около него и организацията, която представлява.

Миналата година Христо отказа да пие животоспасяващите си лекарства в знак на протест срещу здравното министерство. С действията си Лицето на кампанията за борба с хепатита настояваше за спешни реформи и за повече права за болните от хепатит, едно от които беше задължително пенсиониране и включване на чернодробните ензими в пакета безплатни изследвания .  

Момчето, отказало лечение в знак на протест, помага на дете в будна кома

Лицето на кампанията за борба и превенция с хепатита Христо Гешов се обяви в подкрепа на на Мадлен Стоилова, която е на 22 години и е в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com