ЛИВГУД или Непознатият Филантус

ЛИВГУД
или Непознатият Филантус
НЕПОЗНАТИЯТ ФИЛАНТУС
Филлантус e една от най-ефективните аюрведични билки за черния дроб. Защото тя е еднакво ефикасна както при остър, така и при хроничен хепатит, а също и при други чернодробни болести. Във времето, в което живеем, храната ни е пълна с токсини, приема се алкохол доста често, както и различни химико-фармацевтични препарати, които по естеството си са токсични. Повечето хора, също така, са прекарали вирусен хепатит, без дори да подозират; защото леката му форма преминава като чревно неразположение. Затова Ливгууд е на разположение в Аюрведа. Древните аюрведични и китайски лекари са го предписвали на пациентите си много още преди европейците да знаят за връзката на хепатита или токсичните състояния с черния дроб…
За сега никъде в света няма плантации с Рhyllanthus. Растението се събира главно в диво състояние от индонезийци и индийци, практикуващи традиционна медицина. Билката расте в отдалечените азиатски тропически региони, най-вече в морския бризов климат на Индийския субконтинет и Индонезийските острови.
Phyllanthus niruri съдържа богата палитра биологично активни вещества, включително лигнани, терпени, флавоноиди, бензеноиди, алкалоиди, стероиди, витамин С, танини и сапонини, активиращи механизмите за детоксикация на тялото. Тя стимулира пречистването на вътрешните органи и по-специално на черния дроб и бъбреците. Благодарение на уникалния си състав, Phyllanthus може ефективно да елиминира токсини и метаболитни продукти от тялото по естествен начин.
Веществата, съдържащи се в растението, защитават хепатоцитите от повреди, причинени от токсини (алкохол, тютюн, наркотици и други вредни агенти) и възпрепятстват преминаването на вируса на хепатит В в черния дроб. Тези вещества инхибират синтеза на холестерол в кръвта. Phyllanthus, също така, увеличава способността на черния дроб да обработва глюкозата, нормализира работата на панкреаса и тънките черва. Phyllanthus помага за разтваряне на камъни в бъбреците и пикочния мехур.
Phyllanthus niruri има силно антимикробно действие.

 





{START_COUNTER}